
لینک *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:10
فهرست مطالب
تاریخ ایران پیش از اسلام
ایلامیان
مهاجرت آریائیان به ایران
هخامنشیان
سلوکیان
اشکانیان
ساسانیان
منابع
تاریخ ایران پیش از اسلام
اگر بخواهیم تاریخ ایران پیش از اسلام را بررسی &zwnj &zwnj کنیم باید از مردمانی که در دوران نوسنگی در فلات ایران زندگی می&zwnj &zwnj کردند نام ببریم. پیش از مهاجرت آریائیان به فلات ایران، اقوامی با تمدن&zwnj های متفاوت در ایران می&zwnj زیستند که آثار زیادی از آنها در نقاط مختلف فلات ایران مانند تمدن جیرفت (در کرمانِ کنونی) و شهر سوخته در سیستان، و تمدن ساکنان تمدن تپه سیلک (در کاشان)، تمدن اورارتو و ماننا (در آذربایجان)، تپه گیان نهاوند و تمدن کاسی&zwnj ها (در لرستان امروز) بجای مانده است. اما تمدن این اقوام کم کم با ورود آریائیان، در فرهنگ و تمدن آنها حل شد.
برای بررسی تاریخ ایران پیش از اسلام باید از دیگر تمدنهای باستانی آسیای غربی نیز نام ببریم. شناخت اوضاع و رابطه این مناطق ایران در رابطه با تمدن&zwnj های دیگر نظیر سومر - اکد، کلده - بابل - آشور، و غیره نیز مهم است.
ایلامیان
ایلامیان یا عیلامی&zwnj ها اقوامی بودند که از هزاره سوم پ. م. تا هزاره نخست پ. م. ، بر بخش بزرگی از مناطق جنوب و غرب ایران فرمانروایی داشتند. بر حسب تقسیمات جغرافیای سیاسی امروز، ایلام باستان سرزمین&zwnj های خوزستان، فارس، ایلام و بخش&zwnj هایی از استان&zwnj های بوشهر، کرمان، لرستان و کردستان را شامل می&zwnj شد.
آثار کشف &zwnj شده تمدن ایلامیان، در شوش نمایانگر تمدن شهری قابل توجهی است. تمدن ایلامیان از راه شهر سوخته در سیستان، با تمدن پیرامون رود سند هند و از راه شوش با تمدن سومر مربوط می&zwnj شده است. ایلامیان نخستین مخترعان خط در ایران هستند.
به قدرت رسیدن حکومت ایلامیان و قدرت یافتن سلسله عیلامی پادشاهی اوان در شمال دشت خوزستان مهم &zwnj ترین رویداد سیاسی ایران در هزاره سوم پ. م. است. پادشاهی اَوان یکی از دودمان&zwnj های ایلامی باستان در جنوب غربی ایران بود. پادشاهی آوان پس از شکوه و قدرت کوتیک ـ این شوشینک همچون امپراتوری اکد، ناگهان فرو پاشید؛ این فروپاشی و هرج و مرج در منطقه در پی تاخت و تاز گوتیان زاگرس نشین رخ داد. تا پیش از ورود مادها و پارسها حدود یک هزار سال تاریخ سرزمین ایران منحصر به تاریخ عیلام است.

لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-110357-%d9%85%d9%82%d8%a7%d9%84%d9%87-%d8%aa%d8%a7%d8%b1%db%8c%d8%ae-%d8%a7%db%8c%d8%b1%d8%a7%d9%86-%d9%be%db%8c%d8%b4-%d8%a7%d8%b2-%d8%a7%d8%b3%d9%84%d8%a7%d9%85/
- ۹۵/۰۷/۱۲