فایل خانوادگی

  • ۰
  • ۰

مقاله قـرآن

مقاله

لینک *پایین مطلب*



فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)



تعداد صفحه:18

فهرست و توضیحات:

قـرآن
آیـه
سـوره
دیگر تقسیم&zwnj بنـدی&zwnj ها

سبـک
قرآن (نام پارسی: نُبی)، کتاب دینی اسلام و یکی از ثقلین است.
در باور مسلمانان، این کتاب در یک دورهٔ ۲۳ ساله از جانب خدا و از طریق جبرئیل بر محمد، که آخرین پیامبر می&zwnj خوانندش، فروفرستاده شده&zwnj است. مجموع این فروفرستاده&zwnj ها (وحی) به گونهٔ کتابی گردآوری شده که قرآن نام دارد. قرآن دارای ۳۰ جزء، ۱۱۴ سوره (بخش) و ۶۲۳۶(عدد کوفی)=۶۲۲۶(عدد شامی)=۶۲۱۴(عدد مدنی)=۶۲۰۴(عدد بصری) آیه (بند) است.
مسلمانان قرآن را کتاب مقدس دین خود می&zwnj دانند و از آن با القابی چون « کریم» و « مجید» یاد می&zwnj کنند. برای ایشان، این کتاب بازآفرینی زمینی از مفاهیم اصلی آسمانی&zwnj ست که ابدی و ازلی هستند. قرآن خود را به عنوان « لوح حفاظت&zwnj شده» (« اللَوح المحفوظ» ، ۸۵:۲۲) می&zwnj خواند.


آیه در واژه به معنی نشانه&zwnj است و در اصطلاح کوچک&zwnj ترین واحد تقسیم قرآن است. این کلمه در قرآن به همین معنای خاص نیز به کار رفته&zwnj است. یک آیه می&zwnj تواند چند حرف، چند کلمه، یک یا چند جمله و یا یک یا چند بند (پاراگراف) باشد. طبق محاسبهٔ کامپیوتری تعداد کل آیات قرآن ۶۲۳۶عدد است. (رامیار، تاریخ قرآن:۵۷۰) برخی آیات نظیر آیهٔ نور (نور، ۳۵)، آیة الکرسی (بقره، ۲۵۵)، آیهٔ تطهیر (احزاب، ۳۳) و آیهٔ حجاب (نور، ۳۰ و ۳۱) با نامهای خاصی مشهورند.
ترتیب آیات قرآن توسط پیامبر اسلام طبق وحی تنظیم شده&zwnj است. به عبارت دیگر آیات قرآن به ترتیب فعلی فروفرستاده و خوانده شده است، و پیامبر طبق وحی محل آیات را معین نموده&zwnj است.[نیاز به ذکر منبع] عده&zwnj ای از دانشمندان مسلمان معتقدند که برخی آیات نظیر آیهٔ « اکمال دین» (مائده، ۳) به هنگام گردآوری و تدوین از جای اصلی خود خارج شده&zwnj اند.
متن قرآن به ظاهر فاقد آغاز، میانه و پایان است. ساختار آن غیرخطی و مانند یک تار عنکبوت است. شماری از منتقدین همچنین به موارد حشو، فقدان پیش&zwnj زمینه و استمرار در آیه&zwnj های قرآن اشاره کرده&zwnj اند.


سوره در لغت به معنای « بُریده شده» است و در اصطلاح واحدی است دربرگیرندهٔ گروهی مستقل از آیات قرآن که مَطلَع « بسم الله الرحمن الرحیم» و مقطعی دارد. به اعتقاد شیعیان هر سورهٔ قرآن - جز سورهٔ توبه - با آیه « به نام خداوند بخشندهٔ مهربان» آغاز می&zwnj شود. و اهل سنت « بسم الله» را جزء سوره نمی&zwnj دانند. در قرآن کلمهٔ « سوره» به همین معنا به کار رفته&zwnj است؛ مثلاً در آیهٔ تحدی (مبازره طلبی)(بقره، ۲۳).
قرآن ۱۱۴ سوره دارد. هر سوره یک یا دو نام دارد، که معمولاً از کلمه&zwnj ای از آن سوره گرفته شده&zwnj است. برخی معتقدند ترتیب سوره&zwnj ها توسط پیامبر تعیین شده و برخی بر این باورند که آنها به هنگام گردآوری در زمان عثمان کما بیش به ترتیب طول مرتب شده&zwnj اند. سوره&zwnj های قرآن به دو دستهٔ مکی (فروفرستاده شده در مکه) و مدنی (فروفرستاده شده در مدینه) تقسیم می&zwnj شوند. سوره&zwnj ها لزوماً وحدت موضوعی ندارند. نام رایج و تعداد آیات هر یک در انتهای این مقاله آمده&zwnj است. برای مشاهده فهرست نام سوره&zwnj ها و تعداد آیات آنها به مقاله سوره رجوع کنید.


قرآن به ۳۰ بخش تقریباً مساوی به نام جزء تقسیم شده&zwnj است. هر جزء از دو قسمت مساوی به نام حزب تشکیل شده&zwnj است و احزاب به نصف و ربع حزب تقسیم می&zwnj شوند (برخی نیز هر جزء را به چهار حزب تقسیم می&zwnj کنند و در این صورت ۱۲۰ حزب داریم).



دریافت‌فایل



لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-107831-%d9%85%d9%82%d8%a7%d9%84%d9%87-%d9%82%d9%80%d8%b1%d8%a2%d9%86/
  • ۹۵/۰۷/۰۵
  • famil door

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی