
لینک *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:18
فهرست و توضیحات:
قـرآن
آیـه
سـوره
دیگر تقسیم&zwnj بنـدی&zwnj ها
سبـک
قرآن (نام پارسی: نُبی)، کتاب دینی اسلام و یکی از ثقلین است.
در باور مسلمانان، این کتاب در یک دورهٔ ۲۳ ساله از جانب خدا و از طریق جبرئیل بر محمد، که آخرین پیامبر می&zwnj خوانندش، فروفرستاده شده&zwnj است. مجموع این فروفرستاده&zwnj ها (وحی) به گونهٔ کتابی گردآوری شده که قرآن نام دارد. قرآن دارای ۳۰ جزء، ۱۱۴ سوره (بخش) و ۶۲۳۶(عدد کوفی)=۶۲۲۶(عدد شامی)=۶۲۱۴(عدد مدنی)=۶۲۰۴(عدد بصری) آیه (بند) است.
مسلمانان قرآن را کتاب مقدس دین خود می&zwnj دانند و از آن با القابی چون « کریم» و « مجید» یاد می&zwnj کنند. برای ایشان، این کتاب بازآفرینی زمینی از مفاهیم اصلی آسمانی&zwnj ست که ابدی و ازلی هستند. قرآن خود را به عنوان « لوح حفاظت&zwnj شده» (« اللَوح المحفوظ» ، ۸۵:۲۲) می&zwnj خواند.
آیه در واژه به معنی نشانه&zwnj است و در اصطلاح کوچک&zwnj ترین واحد تقسیم قرآن است. این کلمه در قرآن به همین معنای خاص نیز به کار رفته&zwnj است. یک آیه می&zwnj تواند چند حرف، چند کلمه، یک یا چند جمله و یا یک یا چند بند (پاراگراف) باشد. طبق محاسبهٔ کامپیوتری تعداد کل آیات قرآن ۶۲۳۶عدد است. (رامیار، تاریخ قرآن:۵۷۰) برخی آیات نظیر آیهٔ نور (نور، ۳۵)، آیة الکرسی (بقره، ۲۵۵)، آیهٔ تطهیر (احزاب، ۳۳) و آیهٔ حجاب (نور، ۳۰ و ۳۱) با نامهای خاصی مشهورند.
ترتیب آیات قرآن توسط پیامبر اسلام طبق وحی تنظیم شده&zwnj است. به عبارت دیگر آیات قرآن به ترتیب فعلی فروفرستاده و خوانده شده است، و پیامبر طبق وحی محل آیات را معین نموده&zwnj است.[نیاز به ذکر منبع] عده&zwnj ای از دانشمندان مسلمان معتقدند که برخی آیات نظیر آیهٔ « اکمال دین» (مائده، ۳) به هنگام گردآوری و تدوین از جای اصلی خود خارج شده&zwnj اند.
متن قرآن به ظاهر فاقد آغاز، میانه و پایان است. ساختار آن غیرخطی و مانند یک تار عنکبوت است. شماری از منتقدین همچنین به موارد حشو، فقدان پیش&zwnj زمینه و استمرار در آیه&zwnj های قرآن اشاره کرده&zwnj اند.
سوره در لغت به معنای « بُریده شده» است و در اصطلاح واحدی است دربرگیرندهٔ گروهی مستقل از آیات قرآن که مَطلَع « بسم الله الرحمن الرحیم» و مقطعی دارد. به اعتقاد شیعیان هر سورهٔ قرآن - جز سورهٔ توبه - با آیه « به نام خداوند بخشندهٔ مهربان» آغاز می&zwnj شود. و اهل سنت « بسم الله» را جزء سوره نمی&zwnj دانند. در قرآن کلمهٔ « سوره» به همین معنا به کار رفته&zwnj است؛ مثلاً در آیهٔ تحدی (مبازره طلبی)(بقره، ۲۳).
قرآن ۱۱۴ سوره دارد. هر سوره یک یا دو نام دارد، که معمولاً از کلمه&zwnj ای از آن سوره گرفته شده&zwnj است. برخی معتقدند ترتیب سوره&zwnj ها توسط پیامبر تعیین شده و برخی بر این باورند که آنها به هنگام گردآوری در زمان عثمان کما بیش به ترتیب طول مرتب شده&zwnj اند. سوره&zwnj های قرآن به دو دستهٔ مکی (فروفرستاده شده در مکه) و مدنی (فروفرستاده شده در مدینه) تقسیم می&zwnj شوند. سوره&zwnj ها لزوماً وحدت موضوعی ندارند. نام رایج و تعداد آیات هر یک در انتهای این مقاله آمده&zwnj است. برای مشاهده فهرست نام سوره&zwnj ها و تعداد آیات آنها به مقاله سوره رجوع کنید.
قرآن به ۳۰ بخش تقریباً مساوی به نام جزء تقسیم شده&zwnj است. هر جزء از دو قسمت مساوی به نام حزب تشکیل شده&zwnj است و احزاب به نصف و ربع حزب تقسیم می&zwnj شوند (برخی نیز هر جزء را به چهار حزب تقسیم می&zwnj کنند و در این صورت ۱۲۰ حزب داریم).

لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-107831-%d9%85%d9%82%d8%a7%d9%84%d9%87-%d9%82%d9%80%d8%b1%d8%a2%d9%86/
- ۹۵/۰۷/۰۵