فایل خانوادگی

  • ۰
  • ۰
کتاب

لینک *پایین مطلب*

فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)

تعداد صفحه:112

فهرست مطالب

مقدمه 1

فصل اول. 9

مشخصات کلی چای. 9

نام چای در نقاط مختلف جهان. 9

چای از نظر گیاه&zwnj شناسی: 9

چای و ارزش غذای آن. 10

ترکیبات شیمیایی چای. 10

چای در پزشکی. 12

فصل دوم 13

مناطق چایخیز جهان. 13

چای بومی مناطق نیمه استوایی و گرم و مرطوب. 13

گسترش چای در کشورهای جهان. 13

انواع بوته&zwnj های چای و سن آن. 14

زمین&zwnj های قابل کشت چای. 16

آب و هوا و رطوبت و درجه گرما 16

فصل سوم 19

تاریخ چای. 19

تاریخ پیدایش چای در جهان. 19

تاریخ مصرف چای در ایران. 20

تاریخ کشت چای در ایران. 21

فصل چهارم 22

روش کشت چای. 22

انتخاب بذر چای. 22

تهیه خزانه و کشت بذر چای در آن. 25

فصل پنجم 28

پلاس.. 28

تعریف پلاس.. 28

انواع پلاس: 28

اتاق پلاس: 30

پلاس به شیوه قدیم به رفه&zwnj های حصیری یا چتایی و پارچه&zwnj ای. 31

پلاس به روش جدید در داخل تراف (یا پلاس به اصطلاح محلی تغاری) 32

مدت زمان پلاس.. 34

اثرات فیزیکی پلاس.. 35

اثرات شیمیایی پلاس.. 36

فصل ششم 38

مالش.. 38

تعریف مالش و مقصود اصلی آن. 38

تعداد دفعات مالش و مدت زمان آن. 39

غربال کردن برگ سبز پس از مالش.. 41

فصل هفتم 44

تخمیر (اکسیداسیون) 44

فصل هشتم 50

خشک کردن چای. 50

مقدار اسید آمینه در غنچه و برگ&zwnj های چای: 59

مقدار کاتیشن در غنچه و برگ چای: 59

مقدار کافئین در غنچه و برگ چای: 60

اصطلاحات مربوط به ظاهر چای. 65

اصطلاحات مربوط به برگ دم شده چای. 66

اصطلاحات مربوط به خواص نوشابه چای: 67

فصل نهم 68

کارخانجات چای در ایران. 68

اولین کارخانه چایسازی دولتی در ایران. 68

فصل دهم 70

اطلاعات آمار و بازرگانی چای. 70

بازرگانی چای در جهان و ایران. 70

کشورهای وارد کننده چای. 71

کشورهای صادر کننده چای. 71

بازارهای جهانی چای. 71

چه وقت به خودکفایی در کشت چای می&zwnj رسیم؟ 72

فصل یازدهم 105

آفات و بیماری&zwnj های مهم چای. 105

روش&zwnj های مختلف مباره با آفات چای. 108

بیماری&zwnj های متداول چای. 109

مقدمه

نام این کتاب، تاریخ صنایع چایکاری و چایسازی، در ایران است و تاریخ چای در کتاب&zwnj های دیگران نیز آمده است، اما کارشناسان و دست&zwnj اندرکاران چای ایران سال&zwnj هاست برای مطالعه و پژوهش در برنامه&zwnj ریزی و اجرای امور چای می&zwnj کوشند و به کشورهای مختلف چای&zwnj خیز جهان مسافرت می&zwnj نمایند و نتایج تحقیقات و مشاهدات خود را نیز در نشریات وزارت کشاورزی و سازمان چای نوشته و در سمینارها بیان داشته&zwnj اند.

بدون شک، نتیجه زحمات آنان قابل تقدیر است و سعی می&zwnj شود این محصول مهم و نوشابه همگانی در کشور ما به حد خودکفایی برسد.

هدف از بدست آوردن و تهیه این همه مدارک قدیمی و تصاویر و سایر اسنادی و آماری که ذکر آنها آمده است، این بوده که به نوبه خود خدمتی انجام داده باشم.

بنابراین، نوشته حاضر از جمیع جهات، چه جایکاری و چایسازی به روش سنتی و قدیم که اکنون به تاریخ پیوسته است و چه در بهره&zwnj گیری از تکنولوژی جدید و پیشرفت که بعد از هر فصلی از تحقیق بدان اشاره شده است و چه در موضوعات جالبی که در امر چای با مخالفت&zwnj های اولیه مالکین و زمین&zwnj داران گیلان و مازندران، در زمان&zwnj های بسیار دور و کارشکنی&zwnj های بی&zwnj جهت آنان در واگذاری زمین به امر کشت چای و یا بازرگانی چای در زمان&zwnj های قدیم و جدید و روابط بازرگانی جهانی در رقابت با بازارهای بین&zwnj المللی چای و همچنین وضع کشور ما در مقایسه با سایر کشورهای چای&zwnj خیر جهان، مخصوصاً کشورهای نو استقلال یافته آمریکایی نشان داده شود که برای خواننده خالی از فایده نخواهد بود.

لذا لازم دانستیم انگیزه خود را در نوشتن تاریخی که از شهر لاهیجان که با نام چای این محصول که یکی از پرمصرفترین فرآورده&zwnj های کشاورزی کشور شهرت یافته است، بپردازیم و با همین انگیزه بوده است که با هجوم قوای مسلح اشغالگر انگلیس و شوروی از جنوب و شمال در سوم شهریور 1320 ه&zwj .ش به خاک ایران و تصرف شهرهای آن که تا پایان جنگ جهانی دوم (1944-1939) ادامه داشت، کلاس&zwnj های چایکاری و چایسازی و هرس چای که بوسیله کارشناس آسامی هند به نام عزیز عبدالرحمن اداره می&zwnj شد، در اسفند سال 1321 و مرداد 1322 شمسی برگزار گردید.

گرچه لاهیجان با شهر چای که شهرتش را بوسیله « پدر چای ایران» حاج محمد میرزا کاشف&zwnj السلطنه چایکاری به درستی دریافت کرده است و پیش از آن به شهر ابریشم معروف بوده است، این شهر در زمان شاهان صفویه یکی از مراکز مهم پرورش کرم ابریشم و صدور ابریشم آن مخصوصاً در زمان شاه عباس بزرگ به کشورهای شرق و غرب ایران تا نواحی چین و ژاپن و اروپا بوده و جاده ابریشم بخاطر بازرگانی مهم آن مشهور بوده است.

هنوز هم یک سوم مصرف چای کشور از خارج تامین می&zwnj شود. اگر تلاش&zwnj هایی که در یک قرن اخیر انجام یافته به ثمر رسیده بود، ما با داشتن این محصول مهم و استراتژیک غذایی به آن درجه از توانایی و رشد و خودکفایی می&zwnj رسیدیم که نه تنها مصرف داخلی خود را تامیم می&zwnj کردیم، بلکه از سال&zwnj های قبل قادر می&zwnj شدیم تا با صادرات چای خود به کشورهای دیگر، مخصوصاً به کشورهای همجواری که فاقد این محصول&zwnj اند و به علت شرایط اقلیمی مجبور به مصرف و نوشیدن این نوشابه گرم هستند، با فروش آن به مقدار زیادی ارز به کشور خود وارد نماییم، در صورتی که همین کشورها با ورود قاچاق از کشورهای تولید کننده مهم چای جهان آن را خریداری از مرزهای اطراف کشور ما آنرا وارد می&zwnj کنند؟

آیا عامل فوق سببب رکود تولید و مصرف و حتی صدور چای کشور نیست؟



دریافت‌فایل



لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-99922-%da%a9%d8%aa%d8%a7%d8%a8-%d8%aa%d8%a7%d8%b1%d9%8a%d8%ae-%d8%b5%d9%86%d8%a7%d9%8a%d8%b9-%da%86%d8%a7%d9%8a%d9%83%d8%a7%d8%b1%d9%8a-%d9%88-%da%86%d8%a7%d9%8a%d8%b3%d8%a7%d8%b2%d9%8a/
  • ۹۵/۰۶/۰۵
  • famil door

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی